DE VUURWERKVROUWEN STOP MET VERBIEDEN, GA VOOR VERBETERING!

Deze website gaat over vuurwerk. Maar misschien staat vuurwerk in dit geval ook wel symbool voor het onbehagen van de Nederlanders op dit moment. Niets mag meer, alles wordt verboden. Laten we dit echt zo doorgaan? Als wij het met z’n allen toelaten om vuurwerk te verbieden, kunnen we wel stellen dat we verloren hebben. Verloren van de vooruitgang, het begin van de ondergang!

Contact
Home Informatie Nieuws Doneer Petitie Sponsors Contact

Vuurwerkverbod leidt tot meer illegale vuurwerkhandel

We horen het Jeroen Pauw nog zeggen op tv: de overheid gaat illegaal vuurwerk verbieden. Hoe leuk klinkt dat!

TERUG

De schatting van de overheid (meestal aan de lage kant) is dat er 1,5 miljoen kilo verboden vuurwerk per jaar Nederland binnenkomt voor particulieren. Wij denken zelf dat dit nog veel meer is, want als we boven een stad kijken, zien wij veel meer vuurwerk dat te hard is, te hoog komt en te groot effect geeft voor goedgekeurd consumentenvuurwerk. Maar precies zullen we het nooit weten. Wel is bekend dat de politie afgelopen jaar 56.000 kilo verboden vuurwerk heeft onderschept. Ja, u leest het goed; er komt 1,5 miljoen kilo binnen en er wordt maar 56.000 kilo onderschept!!

Denkt u nu werkelijk dat als er nu al zo veel vraag is naar verboden vuurwerk voor consumenten dat dit zal verminderen als de legale vuurwerkhandel verboden wordt? Voor de mensen die nu ook al verboden vuurwerk afsteken, verandert er niets. Van de mensen die hun vuurwerk nu gewoon in de winkels kopen, zal echter een groot deel ook op zoek gaan naar verboden vuurwerk.

De politie heeft zijn handen nu al vol aan tuig dat op straat van alles vernielt en dat zal bij een totaalverbod alleen nog maar erger worden. Het verhaal dat de politie meer tijd zal hebben om achter de harde knallen aan te gaan als er geen consumentenvuurwerk meer wordt afgeschoten, klopt niet. De overlast begint pas na 00.30 uur als alle gezinnen klaar zijn met hun consumentenvuurwerk.

Wij, de vrouwen uit het vak, zijn ook moeders en oma’s. Vuurwerk is onze broodwinning, maar de angst die wij voelen met de wetenschap wat bijvoorbeeld een cobra kan aanrichten bij ons kind of kleinkind, daar liggen ook wij wakker van!

Door een toename van verboden vuurwerk zullen de problemen rond verwondingen in grotere getalen toenemen. Het gaat hier om levensgevaarlijk, ongekeurd vuurwerk, waar als je er geen verstand van hebt echt zwaargewonden mee kunnen vallen en zelfs doden tot gevolg. Er zitten geen regels aan verbonden en niemand zal werken aan voorlichting voor een artikel dat verboden is. Zware shells zullen meer regel dan uitzondering worden en die zijn echt levensgevaarlijk. De nu al zeer grote hoeveelheden cobra’s die ons land bereiken zijn echt een enorm probleem. Je moet er niet aan denken dat uw kind deze in handen krijgt, maar als er geen enkel alternatief meer is, gaat de jeugd er toch mee aan de haal. We zijn allemaal jong geweest, grenzen opzoeken hebben we allemaal gedaan.

Verbied particulier, consumentenvuurwerk en het zal een chaos worden in Nederland. Met alle gevolgen van dien.