DE VUURWERKVROUWEN STOP MET VERBIEDEN, GA VOOR VERBETERING!

Deze website gaat over vuurwerk. Maar misschien staat vuurwerk in dit geval ook wel symbool voor het onbehagen van de Nederlanders op dit moment. Niets mag meer, alles wordt verboden. Laten we dit echt zo doorgaan? Als wij het met z’n allen toelaten om vuurwerk te verbieden, kunnen we wel stellen dat we verloren hebben. Verloren van de vooruitgang, het begin van de ondergang!

Contact
Home Informatie Nieuws Doneer Petitie Sponsors Contact

Wat brengt de vuurwerktraditie de Nederlanders?

De vuurwerktraditie in ons land is al heel oud en stamt uit de 16e eeuw.

Het kan zijn dat u niet van vuurwerk houdt, maar vindt u het ook echt niet mooi? Dat lijkt ons namelijk sterk!

Wist u dat vuurwerk nog steeds allemaal met de hand wordt gemaakt? Hoe knap is dat als je ziet welke prachtige effecten er allemaal in de lucht uit elkaar klappen!

Stelt u zich eens een oud en nieuw voor zonder vuurwerk, muisstil, niemand die meer naar buiten gaat om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. We kunnen eigenlijk gewoon om 23.00 uur naar bed.

TERUG

In landen als China, waar het afsteken van vuurwerk ook in veel grote steden verboden is, geven mensen grote feesten in afgehuurde hotels. Eten is daar zelfs voor de arme bevolking goedkoop. Als wij hier een groot feest organiseren, zijn we heel veel geld kwijt aan eten en drinken, dus is dat voor ons in het dure westen niet weggelegd. Dat klinkt raar als je bedenkt dat wij een van de rijkste landen zijn, maar echt geld voor dit soort gelegenheden hebben we niet. Daarnaast is het van oudsher de traditie om thuis met familie en vrienden oud en nieuw te vieren. En dan vooral elkaar even beetpakken om elkaar een hart onder de riem te steken als er bijvoorbeeld iets ergs is gebeurd in het leven van de ander. Als de klok dan 00.00 uur slaat, gebeurt er buiten iets dat zelfs ook de meeste anti-vuurwerker kippenvel bezorgt. Heel Nederland steekt voor jou vuurwerk af, zo voelt dat. Het is het mooiste gevoel van het hele jaar en daar leveren wij vuurwerkwinkels graag een bijdrage aan.

Vuurwerk is in 1 woord te omschrijven en dat is SAAMHORIGHEID.

Wat er vervolgens vanaf 00.30 uur gebeurt, heeft te maken met onvrede in dit land. Helaas moet u daarvoor bij onze overheid zijn!