DE VUURWERKVROUWEN STOP MET VERBIEDEN, GA VOOR VERBETERING!

Deze website gaat over vuurwerk. Maar misschien staat vuurwerk in dit geval ook wel symbool voor het onbehagen van de Nederlanders op dit moment. Niets mag meer, alles wordt verboden. Laten we dit echt zo doorgaan? Als wij het met z’n allen toelaten om vuurwerk te verbieden, kunnen we wel stellen dat we verloren hebben. Verloren van de vooruitgang, het begin van de ondergang!

Contact
Home Informatie Nieuws Doneer Petitie Sponsors Contact

Singleshots

Over singleshots is de laatste tijd veel te doen. Heel veel mensen weten waarschijnlijk niet eens wat een singleshot is. De singleshot valt onder siervuurwerk (niet onder knalvuurwerk!!) en is er in diverse maten. Het is te vergelijken met 1 tube uit een siercake. De knallading (het zogenaamde flashkruit) schommelt meestal tussen 1 tot 2 gram.

Het artikel wordt door jongeren helaas ook ondersteboven afgestoken, waardoor de knal op de grond explodeert. Hierdoor ontstaat het geluidseffect van een nitraat en die zijn in de Nederlandse winkels niet te koop. Voor veel mensen en vooral voor jongeren is dit de laatste harde knal, die in Nederland te koop is. Er wordt dan ook wel wat met dit artikel aangerommeld, maar over het algemeen houden kinderen het artikel niet in de hand. Het is goed zichtbaar dat er een plaatje onder zit, waardoor duidelijk is dat je ook dit stukje vuurwerk niet vast moet houden.

Er zijn importeurs die vinden dat de singleshot verboden moet worden, maar de vuurwerkvrouwen denken daar anders over. Wij zijn bang dat als dit artikel uit de handel wordt genomen vaders massaal met hun kinderen naar Duitsland rijden om alsnog singleshots te kopen. Singleshots die niet goedgekeurd zijn voor de Nederlandse markt. Of nog erger; kinderen die niet aan singleshots kunnen komen, kopen op de zwarte markt gevaarlijk, ongekeurd knalvuurwerk of gaan over op Cobra's die veelal gewoon op scholen worden aangeboden. Een betere voorlichting over de singleshot in volgens ons de juiste oplossing. De verkooppunten moeten zich er voor inzetten dat kinderen gaan beseffen dat als je niet normaal omgaat met de singleshot dat er ongelukken kunnen gebeuren.

Soms is het beter te kiezen voor iets met een klein gevaarlijk tintje om een groter risico tegen te gaan. De singleshot blijft wat ons betreft het middel tegen de veel, veel zwaardere en zeer gevaarlijke cobra.

TERUG