DE VUURWERKVROUWEN STOP MET VERBIEDEN, GA VOOR VERBETERING!

Deze website gaat over vuurwerk. Maar misschien staat vuurwerk in dit geval ook wel symbool voor het onbehagen van de Nederlanders op dit moment. Niets mag meer, alles wordt verboden. Laten we dit echt zo doorgaan? Als wij het met z’n allen toelaten om vuurwerk te verbieden, kunnen we wel stellen dat we verloren hebben. Verloren van de vooruitgang, het begin van de ondergang!

Contact
Home Informatie Nieuws Doneer Petitie Sponsors Contact

Economische belangen

Economische belangen; ‘vieze woorden’ in Nederland. Maar de wereld draait nu eenmaal om geld.

Dat er in Nederland per jaar circa € 70 miljoen aan vuurwerk wordt verkocht, levert de overheid veel geld op. Deze belastinginkomsten van ruim € 12 miljoen zijn nodig om alle kosten van de raddraaiers te betalen (denk aan de kosten voor hulpverleners, schadeherstel etc.).

De overgebleven € 57 miljoen belandt voor het grootste deel bij de vuurwerkfabrieken in het buitenland (inkoop), maar uiteraard ook bij de Nederlandse importeurs, de vuurwerkwinkels, de websitebouwers, de reclamebureaus, het logistieke apparaat, werknemers, controles, bunkerinstalaties en ga zo maar door.

Als je je bedenkt dat oud en nieuw zonder vuurwerk zal doodbloeden, maak je daarmee een nog veel groter stuk van de economie kapot dan alleen het vuurwerkgedeelte. Denk bijvoorbeeld aan de oliebollen, champagne, koude buffetten, meegebrachte flesjes wijn, ander cadeaus.

TERUG

Er hangt veel meer aan oud en nieuw dan alleen het vuurwerk. Het vuurwerk is het hoofdmenu.