DE VUURWERKVROUWEN STOP MET VERBIEDEN, GA VOOR VERBETERING!

Deze website gaat over vuurwerk. Maar misschien staat vuurwerk in dit geval ook wel symbool voor het onbehagen van de Nederlanders op dit moment. Niets mag meer, alles wordt verboden. Laten we dit echt zo doorgaan? Als wij het met z’n allen toelaten om vuurwerk te verbieden, kunnen we wel stellen dat we verloren hebben. Verloren van de vooruitgang, het begin van de ondergang!

Contact
Home Informatie Nieuws Doneer Petitie Sponsors Contact

Voorlichting voor basisscholen

In Engeland is het heel gewoon; daar krijgen de kinderen op de basisschool standaard vuurwerkvoorlichting. Waarom niet in Nederland? Nederlanders hechten veel waarde aan de vuurwerktraditie, dus moeten we daar de kinderen ook voor opleiden.

Door goede voorlichting zullen de ongelukken met consumentenvuurwerk in ieder geval verminderen. Eigenlijk zou iedereen vuurwerk voorlichting moeten krijgen, maar dat is onbegonnen werk. Veel vaders weten ook echt niet waar ze mee bezig zijn, maar laten we een start gaan maken met goede voorlichting aan de jeugd.

Dit initiatief komt helaas niet vanuit de overheid komt. Bureau Halt bezoekt hier en daar wel een school, maar alleen om met een vingertje te wijzen en te vertellen wat de straf is als je dingen doet die niet mag. Helaas geven ook zijn geen verdere veiligheidsvoorlichting.

Vuurwerkvrouwen pakt het voorlichtingsverhaal wel graag op.

TERUG

Wij zijn hiervoor nog extra op zoek naar gemotiveerde mensen, die basisscholen kunnen bezoeken om de kinderen voor te lichten. Als mensen uit de branche weten wij beter dan wie dan ook waar de gevaren liggen. Laten we samenwerken voor het behoud van onze mooie vuurwerktraditie en vooral (niet te vergeten!) het plezier.

Geef je op via info@vuurwerk-vrouwen.nl en doe mee!